Spataderbehandeling hoe en wat – Genoss.
skip to Main Content
Genoss aesthetic Distributor in the Netherlands! | +31 617640431 of stuur een whatsapp bericht

Spataderbehandeling hoe en wat

Van intake tot nazorg

Heeft u last van spataderen? Dit zijn de blauwe, kronkelige en soms bobbelige aders in die benen die ontstaan omdat de kleppen in de aders niet goed sluiten. De spataderen zorgen ervoor dat u last krijgt van pijnlijke benen en kuiten. Bovendien willen veel mensen zo snel mogelijk van hun spataderen af wegens esthetische redenen. Wij van Botuline Rimpelzorg bieden de uitkomst: een professionele spataderbehandeling in een van onze klinieken!

Wat zijn spataderen?

De aders zijn verantwoordelijk voor het vervoeren van het bloed van het hart naar de rest van het lichaam. Het terugstromen van het bloed wordt voorkomen door kleppen in de aders. Wanneer deze kleppen niet goed meer sluiten stroomt het bloed weer terug. De hoge druk maakt dat de ader uitrekt. Zo ontstaat er een spatader. Wanneer u last heeft van spataderen heeft u wellicht ook last van de bijkomende lichamelijke klachten zoals pijnlijke benen of kuiten. Vooral wanneer u lang gestaan heeft. Daarnaast ervaren de meeste mensen met spataderen ook de zichtbaarheid van de blauwe adertjes als vervelend.

spataderbehandeling

Een eerste intake

Elke spatader behandeling begint altijd met een intake. Tijdens deze intake gaat u in gesprek met een van onze specialisten. De klachten worden doorgenomen en in kaart gebracht. Bij de intake hoort ook een kort lichamelijk onderzoek. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Wordt er tijdens dit onderzoek een achterliggend probleem achterhaald? Dan zal de specialist van de kliniek zelf geen spatader behandeling uitvoeren, maar u doorverwijzen naar het ziekenhuis voor een operatieve behandeling.

De spatader behandeling zelf

Wanneer wij een spatader behandeling uitvoeren, doen we dat door middel van sclerocompressietherapie. Bij deze behandeling wordt de spatader aangeprikt met een dun naaldje. Vervolgens wordt er een vloeistof genaamd aethoxysklerol ingespoten. Ten slotte wordt de spatader afgedrukt met wattenproppen en een steunkous. Dit zorgt voor een verkleving van de vaatwand. Er kan geen bloed meer doorheen stromen, waardoor de spatader nauwelijks meer zichtbaar is.

Zorg na de behandeling

De steunkous dient u zo’n 3 tot 7 dagen dag en nacht te dragen. Hoe lang hij precies aan moet blijven, verschilt per situatie en zult u met uw behandelaar moeten bespreken. Het is belangrijk dat de steunkous niet nat wordt. Tevens mag u geen zware fysieke handelingen uitvoeren. Na een aantal weken volgt er een controle om te kijken of de spataderbehandeling naar wens is verlopen. Eventuele resten kunnen dan ook nog behandeld worden. Zo lang als de aderen nog zichtbaar zijn, moet u de zon zo veel mogelijk vermijden en uw benen goed insmeren met zonnebrandcrème.

Maak een afspraak voor een spataderbehandeling

Hoe lang het duurt totdat de spataderen volledig verdwenen zijn hangt af van de grootte. Over het algemeen is het probleem ongeveer 4 maanden na de spatader behandeling opgelost. Wanneer u ook een spatader behandeling wilt laten uitvoeren door de specialisten van onze kliniek, neemt u eenvoudig contact met ons op. Dat doet u door te bellen naar 06-23810747 of een mail te sturen naar info@rimpelzorg.nl. Kies ook voor een effectieve spataderbehandeling bij Botuline Rimpelzorg Klinieken.

Back To Top
Scan de code